sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Pelastuskoiraleirillä

Viikonloppu vietettiin Loimaalla Keski-Uudenmaan hälytyskoirien järjestämällä pelastuskoiraleirillä. Lumitilanteesta johtuen ei järjestetty jälkitreenejä, mutta hakutreenejä oli senkin edestä. Leiripaikalle mentiin jo perjantaina, silloin tosin oli vuorossa esittäytyminen ja yhdessäolo. Lauantaina aamupäivällä aloitettiin taajamatreenillä. Meidän alue oli kouluympäristö Loimaan keskustassa. Otettiin Osmolle kolme maalimiestä enkä itse tiennyt niiden paikkoja. Meille tehtiin källi, kun maalimiehet oli laitettu ihan vierekkäin - toinen oli hiekoituslaatikon sisällä ja toinen takana ulkopuolella. Osmo ilmaisi ensimmäisenä laatikon takana olleen ja koska en tajunnut jäädä odottamaan toista ilmaisua jatkettiin vaan matkaa eteenpäin.


Toinen maalimies löytyi koulun toiselta puolelta pahvinkeräyslaatikon päältä. Sen Osmo tarkensi hyvin ja ilmaisukin oli oikein mallikas. Siitä jatkettiin eteenpäin koulua ympäri kunnes Osmo aika pian sai hajun edellisestä hiekoituslaatikosta ja ilmaisi senkin. Tästä opimme siis sen, että tuplapiiloja olisi hyvä treenata ja löydön jälkeen tulisi aina tehdä lähialue-etsintä.

Lauantaina iltapäivällä tehtiin pidempää etsintää. Aikaa oli käytettäväksi yksi tunti per koira, joten lohkottiin meille 38 ha alueesta n. 10 ha pienempi alue. Lähdettiin alueen reunaa pitkin alueen takalaitaa kohti ja maalimies löytyikin jo 10 minuutin etsinnän jälkeen. Osmo haukahti kerran ja tuli katsomaan mihin jäin, sen jälkeen meni takaisin maalimiehelle ja ilmaisi hieman epävarmasti. Sovittiin, että maalimies siirtyy samaa reittiä takaisinpäin ja jää autojen lähelle alueen toiseen reunaan. Etsittiin toinen lohko alueesta ja maalimies löytyi uudestaan, tällä kertaa varmemmalla ilmaisulla.

Lauantaina illemmalla otettiin Osmolle kaksi maalimiestä. Toinen oli tukkikasan takana istumassa tukin päällä. Sen Osmo löysi nopeasti ja ilmaisi hyvin. Toinen oli vartiotornissa, minkä ovi oli kiinni. Osmo sai siitä nopeasti hajun mutta joutui tovin tarkentamaan kunnes löysi. Haukkui kuitenkin oikein hyvin.

Sunnuntaina aamupäivällä otettiin Osmolle kolme maalimiestä. Ensimmäinen oli risukasan alla kaatuneen puun juurien takana. Sen Osmo löysi nopeasti mutta joutui tarkentamaan eikä oikein löytänyt parasta paikkaa haukkua. Vaikka ei pitäisi, autoin sitä paremmalle paikalle haukkumaan. Toinen löytyi vähän matkan päästä toisen risukasan alta pressun sisältä. Siitä Osmo sai nopeasti hajun ja joutui taas tovin tarkentamaan, ilmaisu oli kuitenkin hyvä ja oikeassa kohtaa. Kolmas oli helppo riistapellon laidassa. Iltapäivällä otettiin vielä nopea näkölähtö ja palkka haukun aloituksesta.

Nyt on kotona jokseenkin väsyneet koira sekä ohjaaja. Leiri oli hyvä ja opettavainen. Saatiin treenattua paljon asioita, mitä ei normaalisti treeneissä treenata ja sain paljon hyviä treenivinkkejä sekä omaan, että ryhmäläisten treeniin.


 Taajamakuvista kiitos Noora Lavoselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti