sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Läpileikkaus vuodesta 2015

Vuosi 2015 on sujunut hujauksessa, tässä pieni läpileikkaus vuoden häppeningeistä.

Tammikuu: Hakua treenattiin ahkerasti. Friida oli hoidossa kaksi viikkoa ja kävin molempien koirien kanssa hallilla tokoilemassa.


Helmikuu:
 Päästiin Osmon kanssa kokeilemaan rakennusetsintää Meltolan vanhoissa kerrostaloissa. Treenattiin myös muutaman kaverin kanssa tokoa hallilla.

Maaliskuu: Punto vaihtui Golffiin. Pikkuautosta normaaliin farkkuun toi lisätilaa takapenkille, kun Osmon häkki mahtui takakonttiin ilman takapenkkien kaatamista. Takapenkki onkin pitänyt treenikamoista huolta, penkille on myös löytänyt muovinen 'kaikki mitä joskus ehkä saatat tarvita'- laatikko missä on mm. taskulamppu, villasukat, kakkapusseja, talouspaperia jne.

Treenattiin jopa yksi kokonainen kunnollisempi tokotreeni maaliskuun aikana, tällöin tehtiin kokonainen ruutuliike voittajaluokan malliin.

Huhtikuu: Huhtikuussa kävin Vapepan etsintäkurssin. Jatkettiin ahkeraa hakutreenaamista ja kokeilin GoPro-kameraa hakutreenien kuvaamiseen. Vauhti on kuitenkin sen verran hurja, ettei katsojan silmät oikein pysy mukana menossa.

Toukokuu: Toukokuussa treffattiin Wilkkua ja Tuulia ja treenattiin tokoa. Keena oli hoidossa puolitoista viikkoa ja käväistiin Quicket-leirillä Kuralan kartanolla. Quicket-leirin innoittamana tehtiin myös muutama jälki kotimaastoissa ja innostuin lajista uudestaan.

Kesäkuu: -se paskin kuu... Vastoinkäymisten aikaa, kun asunto oli tunkkainen, podin flunssaa flunssan perään ja oli siinä muutama muukin epämiellyttävä arjen latistaja. Niistä selvittiin ja elämä jatkuu. Asuttiin kolme viikkoa ystäväni asunnossa evakossa. 

Heinäkuu: Muutettiin uuteen asuntoon ja päästiin jatkamaan normaalia elämää. Arki meni töiden ja koiratytön elämää jakaessa. 

Elokuu: Vietettiin viikonloppu Syvänniemen kauniissa maisemissa valjakkourheiluleirillä. Treenattiin sekä lyhyempää pätkää että pidempää kestävyysmatkaa. Feith oli hoidossa puolitoista viikkoa elokuun lopussa. 

Syyskuu: Opiskelut jatkuivat. Käytiin Osmon kanssa hakukokeessa hylätyn arvoisesti löytämällä ainoastaan kaksi kolmesta maalimiehestä. Hakumasennus iski ja oltiin kuukausi treenaamatta. Tryffel ja Frida olivat hoidossa erikseen muutaman viikon ajan, joten kahden koiran elämä tuli syksyn aikana tutuksi. 

Lokakuu: Treenattiin tokoa Wilkun ja Tuulin kanssa Viikissä. Treeni osottautui syksyn ensimmäiseksi ja viimeiseksi kunnon treenikerraksi. Treffattiin Osmon kanssa pitkästä aikaa velipoika Pipkiniä extempore Espoo-käynnillä. Käytiin myös muutaman kerran kickarilenkillä ja hakutreeneissä. 

Marraskuu: Valtsu oli ensin hoidossa meillä ja sen jälkeen Osmo hoidossa vanhempieni luona. Käytiin muutamalla kickarilenkillä, tosin Osmo vapaana keräten peruskestävyyttä. 

Joulukuu: Hiljaiseloa syysflunssia potemassa, muutama pidempikin lenkki mahtui kuukauteen mutta muuten ollaan elelty kovin vaatimattomasti. Yksissä hakutreeneissä käytiin ja kahdet jäljet tein, muuten Osmo on elänyt kotikoiran elämää. 


Vuoteen 2015 ei siis sisältynyt koirailua yhtä paljon, kuin muutama vuosi taaksepäin. Itsenäistyminen muutama vuosi sitten on tuonut lisää vastuuta eikä koiratreeneille jää yhtä paljon aikaa ja rahaa. Silti sitä vaan arvostaa ja rakastaa sekä omaa koiraansa, vanhempien koiraa että valkoisia vieraita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti