keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Hakua ja jälkeä jaksaa, Osmo 6v

Osmo täytti marraskuun 30. päivänä jo kuusi vuotta. Mihin aika on oikein rientänyt. Osmo on kyllä ihana koira, myös vikoineen. Kuusivuotiaan ainoa vanhenemisen merkki on pieni rasvapatti rinnassa, vaikka eihän kuusivuotias mikään ikäloppu tosiaankaan ole. 


Osmon kanssa oltiin Vantaalla vahtimassa Valtsua ja valkoisia muutama viikko sitten kun vanhempani olivat Dubaissa lomalla ja valkoisten omistaja Himoksella. Samalla reissulla käytiin katsomassa Sipoossa pidettäviä agilitykisoja ja tavattiin samalla pitkästä aikaa Tuuli ja bc Kaapo, jotka olivat kisaamassa. Sen lisäksi ollaan tosiaan treenattu lähinnä hakua ja jälkeä. Meillä oli itsenäisyyspäivänä yhteistreenit LUPin (Länsiuudenmaan pelastuskoirayhdistys) kanssa ja meille saatiin vihdoinkin järjestettyä pidempi etsintä. Alue oli reilu 30 ha, aloitettiin tienvarsietsinnällä liinassa, mistä poimittiinkin yksi jälki. Jälkeä ei seurattu ihan perille asti, sillä Osmo vaihtoi puoliksi ilmavainuun ja hukkasi jäljen. Lähetin ilmavainulla etsimään ja maalimies löytyi hetkessä. 

Loput alueesta käytiin sekä "leikisti", että oikeesti läpi, eli käytiin teoriassa läpi osa mutta jotta etsinnästä ei tulisi aivan liian pitkää hypättiin muutaman pienalueen yli. Toinen maalimies löytyi 1h15min päästä kallionsolasta. Käveltiin solan toista puolta ja pyysin Osmon alas solaan katsomaan. En kuitenkaan mennyt mukaan katsomaan eikä siten tarkistettu koko solaa. Maalimies löytyi samasta solasta vähän aluetta takaisinpäin. 

Sen jälkeen ollaan treenattu jäljen nostoja S-muotoisella jäljellä. Palkkasin siis aina jäljen nostosta ja sen jälkeen nostettiin se uudestaan toisesta kohdasta. 


Haussa ollaan pitkän etsinnän jälkeen treenattu lähinnä ilmaisua. Videolla Annen kuvaama video piilosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti