tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kaksin kappalein kamalia hyllyjä

Voihan esteosaaminen! Tällä kertaa kisattiin BAT'in kisoissa Vuokkosilla kaksi rataa Sari Mikkilän tuomaroimana. Osmon kanssa molemmilta radoilta hirvittävän rumat hyllyt, jotka molemmat keskeytin. Kumpikaan rata ei ollut ihan perinteinen ykkösluokan rata, oikeastaan molemmat oli kivempia ja olis meidän kyllä pitänyt niistä suoriutua. No, aina ei mee putkeen - leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

Ensimmäisellä radalla oli keinu, mitä ei olla treenattu Osmon kanssa ikuisuuteen - se näkyi epävarmuutena minkä takia Osmo loikkasi keskeltä alas. Renkaalla sama juttu - se toimi oikein hyvin vielä kuukausi sitten treeneissä, vaan eipä enää. Keskeytin radan kun vanha ongelmamme taas ilmeni, Osmo ohitti vinottain olevan esteen, kun oltiin kääntymässä puomille päin.

Toisella radalla osasin jo odottaa renkaan ohitusta. Kepeillä haukkui eikä hakenut normaalisti, jatkoi haukkumista keskittyminen ihan jossain muualla. Estehakuisuus ihan hukassa se ohitti puomia edeltävän esteen, okei myönnän, etten ohjannutkaan sitä kunnolla. Puomin kontakti oli viimeinen silaus, kun ensin meinasi tulla läpi, palautin sen ja varasti. Käskin takaisin kontaktille ja vein sylikyydillä pois.

Niin suoraan sanoen paska fiilis jäi näistä kisoista, että käveltiin ulkokentälle kertaamaan rengasta ja puomia ja kas, nehän meni oikein mallikkaasti. Nyt pidetään pieni kisatauko ja treenaillaan kisoissa pieleen menneitä osia.


Maanantaina käytiin omatoimiaksaamassa Vuokkosilla. Osmon kanssa kivaa pientä putkeen irtoamista ja puomin kontaktia. Tryffelin kanssa treenattiin pelkkiä keppejä. Valtsun kanssa pari kivaa suoraa, kokeilin sen kanssa myös saksalaisen ja twistin yhdellä hypyllä - oi miten sen kanssa onkin helppoa! Friidan kanssa yritettiin keppejä mutta vaihdettiin nopeasti treeni putkiin.

Tänään oli pitkästä aikaa vetotreenit. Osmon kanssa ensimmäiset vedot meni päin mäntyä, hiekkakentät on aina olleet vaikeita sille ja nytkin se vedätti kokoajan vasemmalle. Osmo juoksi kerran Emman kanssa samalla, kun menin edellä auspai Jumin kanssa kickarilla. Lopuksi otettiin vielä kierros Osmon kanssa metsätiellä, missä se veti paremmin. Osmolle on paljon loogisempaa vetää selkeällä tiellä, missä voi seurata tien kaaria ja mutkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti