maanantai 13. lokakuuta 2014

Lähes treenaamatta rauniokokeeseen

Ilmottauduin noin kuukausi sitten hetken mielijohteesta rauniokokeeseen. Ajattelin, että ehtisin treenata tarpeeksi ja että koe jopa voisi mennä hyvin. Kettisesteillä ehdittiin käymään vain kahdesti, tottista sentään treenattiin vähän useamman kerran. Kettisesteillä en oikeastaan ole koskaan nähnyt oikeaoppista suoritustapaa ja olin lohduttautunut sillä, että ehdittäisiin ensimmäisen koirakon aikana tutkia ja oppia.

Koepäivänä arpaonni osui huonoon - startattiin siis Osmon kanssa ensimmäisinä. En siis päässyt näkemään yhtäkään suoritusta ennen omaa vuoroa. Tässä on jo tuhon ainekset, ajattelin. Tottiksen liikejärjestys arvottiin ja aloitettiin liikkeestä maahanmenolla ja luoksetulolla. Liike meni hyvin, tosin tuomarin mielestä maahanmeno oli vähän hidas. Tulos erittäin hyvä.

Seuraava liike oli tasamaanouto, olin edellisiltana valinnut käyttöesineeksi vanhan laukun ja tänään se pääsi ensikäyttöön. Osmon mielestä se muistutti hieman liikaa lelua ja toi sen leikikkäästi muristen ja tuli lähes suoraan sivulle. Tulos tyydyttävä.

Paikallaolo.
Seuraavaksi liikkeestä seisominen ja luoksetulo. Tämä liike sujui oikein hienosti ja tuloksena erinomainen. Jatkettiin seuraamisella, minkä aikana ammuttiin kaksi laukaisua. Osmolle ei oltu koskaan ammuttu seuraamisen aikana, joten oli aika mysteeri mitä siinä tapahtuisi. Se reagoi jonkin verran mutta jatkoi kuitenkin seuraamista, toiseen laukaukseen reagoi selkeästi vähemmän. Koko seuraamisen aikana Osmo oli omissa maailmoissa, ei yhtään mun kanssa. Tulos tyydyttävä.

Liikkeestä istumista ollaan treenattu jonkin verran viimeaikoina ja nyt kokeessa Osmo päätti unohtaa kaiken ja jäädä seisomaan. Tulos siis puutteellinen. Eteenlähettämistä ollaan myös treenattu jonkin verran ja mokasinkin itse kun meinasin lähettää sen suoraan paikaltaan. Tuomari oli kuitenkin kiltti ja antoi yrittää uudestaan sääntökirjan mukaisella suoritustavalla, Osmo lähti vähän eteenpäin, pyörähti, huomasi merkin ja juoksi sinne. Tulos tyydyttävä. Paikallaolossa pysyi oikein hyvin myös laukauksien ajan, tulos erinomainen.

Tottisosuuden loppuarvosana tyydyttävä, hyväksytty.

Liikkeiden järjestyksen arvonta. 


Seuraavaksi oli vuorossa kettis, se mörkö. Aloitus liikkuvasta tynnyrisillasta, en suorittanut liikettä sääntöjen mukaisesti ja lähdin samaan aikaan liikkeelle Osmon kanssa. Tulos hyvä. Keinulle Osmo lähti hyvin mutta astui heti alas ja se oli tuomarin mielestä siinä. Tulos puutteellinen. Tikapuilla tein taas oman mokan ja lähdin Osmon kanssa samaan aikaan liikkeelle. Osmo meni hyvin mutta pysäytin sen ennen viimeistä askelta ja nostin pois. Tulos siis tyydyttävä.

Pituushyppyä oltiin treenattu kerran ja Osmo vähän ihmetteli mikä juttu oli kyseessä. Lähti kyllä käskystä eteenpäin mutta vain nuuskimaan estettä. Tulos puutteellinen. Putki oli meille sentään mukava este, nätisti putkesta läpi mutta vasta toisella käskyllä maahan. Tästä tulos erittäin hyvä. Epämiellyttävä materiaali oli Osmon mielestä epämiellyttävä eikä se seurannut siinä. Kun oltiin kuljettu alueen läpi se karkasi seuraamisesta. Tulos tyydyttävä.

Kauko-ohjauksissa eli pöydissä tiesin olevan paljon puutteita. Merkki oli onneksi tavallinen tokomerkki, tosin siitä huolimatta Osmo ei löytänyt sitä ja lähti haahuilemaan, annoin uuden käskyn ja lähti juoksemaan kentän takalaitaa kohti. Kutsuin luokse ja se liike olikin siinä. Tulos puutteellinen.

Viimeisenä kantaminen. En tiennyt liikkeen oikeaoppista suoritustapaa joten hypäytin Osmon valmiiksi pöydälle kunnes tuomari sanoi, että pitää aloittaa perusasennosta. Perusasennon kautta uudestaan pöydälle ja nosto syliin. Toisena kantajana sattui olemaan tuttu valkkariomistaja Jukka ja kun Osmo laskettiin alas se jäi odottamaan ja katsoi Jukkaa kunnes kutsuin. Tulos hyvä.

Kettisosuuden loppuarvosana puutteellinen, hylätty.



Ei siis saatu jatkaa raunioille asti mutta päästiin kotiin kokemusta rikkaampana. Tuomarina toimi Juha Kuronen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti