perjantai 24. lokakuuta 2014

Neljän koiran lauma sekä ruuruuruutu





Pitkä viikonloppu vietettiin Osmon kanssa vanhempieni luona Vantaalla. Saatiin pitkästä aikaa koko neljän koiran lauma kasaan kun tyttöjen omistaja oli reissussa. On niitä tyttöjäkin ollut ikävä kun niitä näkee harvemmin, kotona asuessani otin ne mukaan lenkille monta kertaa viikossa ja nyt näen niitä ainoastaan viikonloppuisin. 


Maanantaina käytiin Wilkun ja labbisten kanssa lenkillä. 3+3 isoa koiraa kahdella ihmisellä oli varmasti erikoinen näky mutta lenkki sujui oikein hyvin. Alussa pidettiin pieni treenituokio, tehtiin Osmon kanssa jäävien erottelua. Huomasin kuinka vaikea on treenata ilman minkäänlaista suunnitelmaa. En mäkään yleensä paperille kirjoita suunnittelua mutta aina vähintään päässä pohdin treenattavat asiat. 

Treenattiin myös ruutua ilman targettia niin, että Wilkku kävi näyttämässä paikkaa. Osmo oli vähän väärässä mielentilassa ja juoksi kaarella haukkuen ruudun lähelle merkille, otti lehden suuhun, tiputti sen ja jatkoi seuraavalle merkille. Muutama samanlainen suoritus minkä jälkeen saatiin ihan lyhyeltä etäisyydeltä yksi onnistunut suoritus mihin voitiin lopettaa. 
Siispä treenattiin tänään lenkillä ruutua, tosin alustan kanssa. Aloitin pienellä energianpurkauksella eli kierrätin puun ympäri luoksarin maahanmenoa. Ruutuun hetsasin normaalisti mutta ilmeisesti edelliset huonot treenit olivat tuoreessa muistissa eikä Osmo lähtenyt kuin puoleen väliin. Lyhensin matkaa huomattavasti ja saatiin mukavia suorituksia. Pidensin pikkuhiljaa matkaa ja neljännellä toistolla tehtiin jo täydeltä matkalta.

Leikitään! Osmon lempilelu - rinkula.
Pätevä poju pääsi vielä illalla hepuloimaan koira-aitaukseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti