lauantai 15. marraskuuta 2014

Maalimieskäyttäytyminen uusiksi

Tänään käytiin pitkästä aikaa hakutreeneissä ja sain kerrankin raahattua kameran mukaan. Osmon kanssa oltiin toisiksi viimeisiä ja saatiin alue kivasti hajustettua. Otettiin kokeenomainen suoritus hallintaosuuksineen kaikkineen. Aloitettiin sillä minimaalisella seuraamisella mitä pelastuspuolella on, eli n. 20m 'mukanakävelemistä' (se siis tosiaan oli sen näköistä koska Osmo ei millään tajunnut, että metsässäkin voisi seurata). Siitä seurasi n. 3min paikallaolo missä koira ei saa liikkua yli omaa mittaansa (siinäkin Osmo uhmasi rajoja ja nousi istumaan kertaalleen, olisihan se kokeessa hyväksytty mutta ei mun sääntökirjassa).

Hakualue oli noin 1,5ha, puolet kallioista ja puolet alavaa metsää kallion takana. Lähetin Osmon kallion päältä tietäen missä ensimmäinen oli (kallion juuressa sellaisessa paikassa missä huomattiin aiempien koirien kohdalla hajujen pyörivän). Osmo löysi hajun nopeasti mutta tarkensi pitkään. Haukkui kallion päällä jonkin aikaa kunnes pyysin tarkentamaan. Maalimiehen vieressä ilmaisu oli muuten ok mutta maalimiehen hanskojen tökkiminen ei ole sallittua! Otin Osmon hallintaan, annoin maalimiehelle luvan nousta ja palkkasin Osmon itse.

Noustiin takaisin kallion päälle ja lähetin seuraavalle. Osmolla oli ilmeisesti joku hajunjyvä koska se katosi näkyvistä aika nopeasti ja haukkui kauempana. Haukku loppui kuitenkin n. 10 haukun jälkeen ja ihmettelin jo, että olipas surkeaa. Osmo käväisi katsomassa, olinko tulossa ja meni jatkamaan ilmaisua. Jälleen kerran hyväksyttyä pelastuskoirakokeissa mutta hylättyä mun sääntökirjassa. Tämä maalimies oli sateenvarjon alla.

Kolmannelle lähetin kallion alta mutta Osmo kiipesi nopeasti pystysuoraa kalliota ylös. Kiipesin perään ja pian kuului jo haukkua. Maalimies oli pressun alla ja Osmo yritti kovasti tarkentaa, ehkä vähän liiankin kovasti. Se yritti hampailla vetää pressua maalimiehen päältä ja jouduin kieltämään. En meinannut saada Osmoa hallintaan kun se olisi halunnut tutkia maalimiestä tarkemmin. Muutaman kovemman käskyn jälkeen Osmo uskoi ja palkkasin perusasennosta.

Tästä treenistä totesin, että pitää palata takaisin kertaamaan maalimieskäyttäytymistä. Pitkään aikaan se ei ole tökkinyt maalimiestä ja tästä ei nyt saa tulla tapa! Moni ryhmäläinen käyttää alustaa (maalimies asettaa eteensä jonkun alustan minkä päälle koira käy maahan ilmaisun aikana) joten ajattelin myös treenata sitä.

Kotoa löytyi valkoisia laattoja, joten aloitin treenin heti. Opetin naksuttimella Osmon käymään laatan päälle maahan, seuraavaksi maastossa sama ja sitten vasta ilmaisua mukaan. Toisaalta hyvä, että saatiin treenin aihe - treenit on viimeaikoina menneet niin hyvin, että olen joutunut hieromaan aivonystyröitä miten saisin treeneihin haastetta. No, nyt sitä haastetta sain ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti