sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Tunnariturinaa ja hakua

Pienen mietintätauon jälkeen päätin taas jatkaa tunnariopetusta Osmolle. Sille pitäisi saada iskostettua päähän, että tunnareita ei vaan nostella yks kerrallaan vaan niitä haistellaan ja nostetaan vaan yksi. Aloitin ihan normaalisti niin, että oli neljä kapulaa joista yksi oma. Ollaan tehty ulkona kävyillä ja käskyksi on muodostunut "Käpy".

Edelleen Osmo nosteli kaikkia haistelematta yhtään. Pohdin vaihtoehtoja millä saisin eliminoitua mahdollisuuden nostella kapuloita ja päädyin käyttämään kenkätelineeni ritilää. Laitoin tunnareita riviin ritilän alle ja annoin Osmolle käskyn. Palkkasin heti, kun nenä oli ritilän päällä haistelemassa. Edelleen yritti välillä ritilän läpi napata kapuloita mutta pysäytin ja käskin mun taakse maahan.

Vielä ei näy edistystä mutta uskallan tehdä vain muutaman toiston kerrallaan ettei Osmon vire nouse liian korkeaksi. Ajatuksena tässä on opettaa Osmolle haistelu ja että ideana ei ole nostelu vaan nimenomaan se haistelu. Kun Osmo selkeästi haistelee kapuloita palkkaan. Myöhemmin annan haistella vähän pidempään ja lopuksi kun yrittää merkata oman. Toistaiseksi vaikuttaa sopivalta menetelmältä.

Eilen oltiin VRG'n hakutreeneissä Svedjassa. Osmon kanssa tehtiin pelkästään maalimieskäyttäytymistä. Torstain valkkarihakutreeneissä oltiin jo kerran tehty alustaa vieraiden ihmisten kanssa mutta silloin ei onnistunut. Tällä kertaa homma sujui, tosin Osmo yritti ensin haukkua maalimiehelle normaaliin tapaan. Naksutin kun Osmo meni alustan päälle maahan ja maalimies palkkasi alustalle.

Valkkarihaun jälkeen sovittiin Katan kanssa, että ottaisin tytöt hoitoon viikonlopuksi Tammisaareen ja lauantaina nekin sai yhdet maalimiehet. Tryffeli oli kovin innokas ja löysi omansa nopeasti, Friida veteli muutaman ilokierroksen minkä jälkeen löysi nopeasti. Jätti maalimiehen ilman haukkua mutta kun pyysin palaamaan haukkui muutaman hyvän haukun. Tryffel pääsi treenien jälkeen vielä leikittämään ihanaa holsku-Tigeriä, joskin Tiger ei oikein innostunut.

Perjantaina käytiin mukava päivälenkki ympäri Tammisaaren keskustan ja vähän päälle. Poikettiin koira-aitauksessa missä koirat pääsivät juoksemaan. Vaikka välillä omasta mielestä tuntui, että koirat käyttäytyy huonosti ja vetää hihnassa ilahduin aina, kun ihmiset ihaili ja ylisti koirien hienoa käyttäytymistä.


Tytöt ovat nauttineet olostaan täällä, ovat jopa poikkeuksellisesti päässeet sänkyyn ja sohvalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti