lauantai 10. tammikuuta 2015

Seisova hakuilma

Tänään oltiin pitkästä aikaa VRG hakutreeneissä. Osmo aloitti ja suunnitelmana oli tehdä suhteellisen helppo treeni. Ilmaisuohjeena oli palkata peruutuksesta ja heittää lelu Osmon taakse. Ilma oli tosi seisova ja treenikaverin tupakan savu nousi suoraan ylöspäin. Ensimmäisen lähetyksen jälkeen Osmo juoksi täysin lähetyksen vastaiseen suuntaan ja jouduin kutsumaan takaisin. Toisen lähetyksen jälkeen lähti oikeaan suuntaan ja löysi maalimiehen nopeasti.

Toiselle lähetys sujui suoraan ja Osmo löysi nopeasti. Kolmas tuotti ongelmia, ilma seisoi ja Osmo kiipeili kumpujen päälle ja yritti löytää hajua. Kierrettiin maalimiestä aika pitkään ja Osmo alkoi olemaan jo vähän väsynyt. Muutaman kierroksen jälkeen sai vihdoin parin metrin päästä hajun ja bongasi maalimiehen.

Otettiin lopuksi vielä yksi näkölähtö, jotta saatiin treenilopetus kivaksi. Maalimieskäyttäytyminen oli tällä kertaa hyvä. Osmo ei koskenut yhteenkään ja peruutti haukkuen niinkuin siltä odotettiinkin.


Eilen treenattiin VNH'n uudella hallilla tokoa. Osmon kanssa tarkoitus oli tehdä merkkien bongausta mutta koska viime treeneistä oli niin pitkä aika piti helpoittaa treeniä. Treenattiin ensin pelkkää merkkiä läheltä, etäisyys kiihdyttää Osmoa joten lyhennettiin noin metriin. Pikkuhiljaa pidennettiin matkaa ja päästiin n. 5m etäisyydelle.

Friida on ollut meillä hoidossa noin viikon ja on vielä toisenkin. Sen kanssa treenattiin merkkiä alkeista. Naksuttimella odotin mitä tahansa merkkiä kohtaan olevaa mielenkiintoa, aluksi pelkkä katsominen riitti, myöhemmin piti käydä merkin vierellä.

Osmon kanssa tehtiin myös seuraamisen kontaktia ja liikkeellelähtöjä. Sillä on edelleen sitä, että ensimmäisellä askeleella se tiputtaa kontaktin joten treenattiin tätä ensimmäistä askelta.


2 kommenttia: