maanantai 9. helmikuuta 2015

Kahdet erilaiset hakutreenit

Lauantaina VRG'n hakutreeneissä oltiin ryhmäläisen tilalla. Alueeseen kuului monta piharakennusta mukaanlukien lampaiden, kanojen ja ankkojen tarhat. Osmon kanssa käytiin ensin haistelemassa eläimiä, jotta kiinnostus niihin vähenisi. Otettiin neljä maalimiestä, joista ensimmäinen oli piharakennuksen vintillä. Osmo paikansi nopeasti hajun ylöspäin ja joutui vähän mukavuusalueen ulkopuolelle kiivetessään tikkaita vintille. Haukku oli vähän vaimea mutta palkan arvoinen.

Toista lähdettiin hakemaan rakennuksen takaa kiertäen. Osmo lähti kuin ohjus ja ilmaisi jo edessä olevalla lautakasalla. Seuraavalle lähetin samasta paikasta, vaikka etäisyys oli pidempi. Osmo lähti hyvin ja paikansi nopeasti seuraavan polttopuukatoksen alla olevan maalimiehen. Tällä kertaa kävi vähän turhan lähellä paikantamassa mutta ei kuitenkaan törkkinyt.

Neljäs oli toisen piharakennuksen huoneessa, lähetin Osmon suoraan edelliseltä piilolta ja se lähtikin suoraan rakennukseen. Todella onnistuneet treenit vaikka paikka ja piilotkin oli normaalista poikkeavia.

Sunnuntaina etsittiin Meltolan sairaalan alueella olevissa hylätyissä kerrostaloissa. Osmolle otettiin kolme maalimiestä, yksi alakerrassa ja kaksi yläkerrassa. Lähetin Osmon heti oven sisäpuolelta ja se lähti suoraan kiipeämään toiseen kerrokseen. Ensimmäinen maalimies löytyi nopeasti pyykkituvan kaapista.

Toista maalimiestä etsittiin jonkin aikaa, Osmolla oli haju mutta se kulkeutui keittiön kaappeihin. Lopulta Osmo paikansi hajun eteisen kaappiin. Kolmas maalimies oli alakerrassa, käytiin huoneet yksi kerrallaan läpi ja maalimies löytyi yhden asunnon vessan ammeesta. Osmo veti tosi hienon haukkusarjan eikä edes yrittänyt koskea maalimiestä, istui nätisti noin metrin päässä ammeesta.


Taas aivan loistavat treenit! Noin kuukausi sitten tuntui siltä, että ei edistytä ollenkaan mutta nyt onkin ollut kahdet mahtavat treenit peräkkäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti