maanantai 20. huhtikuuta 2015

Hakureenejä

Viikonloppu vietettiin hakutäyteisesti, sillä perjantaina treenattiin VRG porukalla Svedjan metsässä. Osmo oli viimeinen ja saatiin hyvin hajustettu alue. Kolme maalimiestä meni piiloon noin 1,5 ha alueelle. Ensimmäisen Osmo bongasi helposti ja haukkui hyvin, muutaman kerran peruutti ja ryntäsi lähemmäs.

Toiselle lähti taas reippaasti ja haukku oli hyvä. Kolmatta haki tuulen yläpuolelta mutta sai silti hajusta nopeasti kiinni. Haukkui muutaman kerran ja löysi maasta edellisen koiran nameja. Hämmentyi syömisen jälkeen ja käväisi katsomassa mun sijaintia. Kehotuksesta palasi kuitenkin maalimiehen luo ja jatkoi haukkumista. Palkkasin kaikki itse lelulla.


Lauantaina ja sunnuntaina olin Vapepan etsintäkurssilla Lohjalla. Kurssilla käytiin läpi Vapepan perusperiaatteita, opittiin etsintätekniikoita (jalkasin ilman koiraa) ja hieman viestintää. Lauantaina päivällä Osmo pääsi kaverini mukaan tallille niin sen ei tarvinnut olla koko päivää yksin kotona.


Sunnuntaina illalla tehtiin vielä pikaiset ilmaisutreenit Osmolle. Tällä kertaa tavoitteena opettaa paikallaan haukkuminen. Enää Osmo ei koske maalimiehiin mutta on mun mielestä turhan lähellä. Opetin muutama kuukausi sitten peruuttamishaukun mutta nykyään Osmo peruuttaa, syöksähtää lähemmäs, peruuttaa, syöksähtää jne. haukun aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti