sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Uudistunut jäljestysinto

Perjantaista asti sairaslomaa poteneena pääsin tänään pitkästä aikaa edes jonkin verran ulos Osmon kanssa. Edellisen viikonlopun Quicket-leirillä katsoin muiden Q-lasten jälkitreenejä ja into nähdä oma valkotupsu samoissa puuhissa kasvoi. Osmon ollessa n. vuoden ikäinen tehtiin muutama jälki, joten ihan uusi juttu tämä ei kuitenkaan ole. 

Mentiin Sofian ja Malinin kanssa läheiselle pellolle, tein Osmolle yhden n. 20m pitkän ja yhden n. 40m pitkän jäljen. Ensimmäinen ajettiin aika nopeasti ja se näyttikin jopa aika mallikkaalta. Nameja oli ehkä joka neljännellä askeleella tai silloin kun muistin niitä laittaa, voisi ehkä jopa olla harvemminkin. Lopussa oli lelu mutta Osmo oli niin intona jäljestämisestä, että jätti lelun ja jatkoi puuhaa. Toinen jälki ajettiin Sofian ja Malinin koirien jälkeen, eli se oli saanut vähän "muhia". Tämäkin meni hyvin, tosin tuuli vähän heitti hajuja sivuun ja Osmo harhautui linjalta. 

Lopuksi tehtiin vielä esineruutu. Niitäkään ei olla Osmon kanssa tehty iäisyyksiin mutta ihme kyllä sekin sujui oikein hyvin. Sinänsä helppo treeni, kun alueella oli 9 esinettä mistä valita. Osmo löysi yhden jokaisen meistä tavaran eli ei ainakaan valikoinut omia tavaroita. 

Yllättävää, kuinka koira oppii pidemmälläkin tauolla. Esineruutu jäi epäonnistuneiden treenien johdosta, en saanut tehtyä tarpeeksi helppoja treenejä ja molempien motivaatio laski. Nyt uuden motivaation innoittamina kokeillaan uudestaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti