tiistai 9. kesäkuuta 2015

Paska arki

Koen palavaa halua avautua lähiviikkojen surkeiden sattumusten sarjan myös tänne blogiin, sillä palan kohta oikeasti loppuun...

Aloitetaan kämpästäni, missä epäilen hometta. Koskaan en ole ollut näin paljon kipeänä kuin täällä asuessani, flunssaa flunssan perään ja ehdin yleensä olemaan pari viikkoa terveenä ja sitten iskee uusi.

Auto toimii vain täydellä tankilla, ei aina käynnisty kun bensaa on alle puolet jäljellä. Muutaman kerran olen itku kurkussa ajatellut, että ei j*malauta taas tässä odotellaan ja kokeillaan josko pääsis vielä omin voimin kotiin asti. Aina se on käynnistynyt loppujen lopuksi.. Pari kertaa ollut korjaamolla ja korjauksiin mennyt jo 500€, sama vika edelleen.

Osmolla oli taas muutama viikko takaperin vatsa kipeänä. Syyksi osottautui lopulta pilalle menneet kinkunpalat mitä käytin sille jälkipalkkana. Harmahtava ja vähän epäilyttävältä haiseva kinkku ei siis poitsulle sopinut, se ei olekaan yhtä teräsvatsainen kuin Olavi. Muutaman päivän oli oikein kipeänä mutta selvittiin kuitenkin ilman eläinlääkärikäyntiä.

Korvatulehduksen ja sen mukaisen antibioottikuurin kärsin ja sen jälkeen ei mennyt kuin muutama päivä ja uusi flunssa iski. Talonmies kävi katsomassa kosteusongelmapaikkaa ja määräsi toisen arvaajan paikalle saman viikon aikana. Toista ukkelia ei ole näkynyt vaikka on luvannut tulla. Asunnosta en voi muuttaa pois ennen 1.9 ellen saa virallista todistusta homeongelmasta. Huoh!

Pyykkiä pestessäni oli ohjelmasta mennyt noin 20min kun pesuhuoneesta kuului napsahdus. Hetken päästä kävin katsomassa ja kone oli pysähtynyt, ei äänen häivähdystäkään. Vedet ulos ja läpimärät lakanat ulos kuivumaan. Kone rikki, ei h*levetti!

Lauantaina onnistuin tekemään vuorenkilpien ruskeista lehdistä hauduketta facebookista löytäväni ohjeen mukaan. Tein hieman väljemmän version, sillä kyseessä oli kovin piristävä sekoitus. Join litkun ennen töitä ja ehdinkin juuri aloittaa työt ennen kuin olo meni omituiseksi. Ensin tuli kovin kylmä, parikymmentä minuuttia myöhemmin tuli tosi kuuma ja alkoi heikottamaan. Sen jälkeen vielä tärisytti ja kihelmöi koko kehossa. Jonkin aikaa kärsin pukuhuoneen lattialla kunnes päätin soittaa hätänumeroon. Olo oli kuin olisi kuolema edessä.

Ambulanssi löysi myymälän pihaan ja kävelin hatarin askelein ambulanssin kyytiin. Verenpaine korkealla ja happi huiteli katossa. Sairaalassa vietin nelisen tuntia kun henkilökunta otti erilaisia kokeita. Loppujen lopuksi kamala olo hellitti ja sain lähteä kotiin. Mitään ei selvinnyt, kaikki arvot normaaleja, tulehdusarvot hieman koholla mutta vielä normaalin rajoissa. Myöhemmin FB'ssa luin, että haudukkeen piristävä vaikutus luultavasti pohjautuu kilpirauhasen kiihdyttävään toimintaan ja minun oireet olivat kilpirauhasen liikatoiminnalle sopivat.

Tällä hetkellä poden edelleen flunssaa räkäsenä, yskäisenä ja pää ja koko keho tukossa. Lenkillä, koulussa ja töissä pitää jaksaa käydä mutta tällä hetkellä elämä ei ole ruusuilla tanssimista.

2 kommenttia:

  1. Oi voi tuon sun asunnon (ja muunkin) kanssa! :( Kuulostaa niiiin ikävältä.

    VastaaPoista
  2. Voi Linnea :( Kovasti tsemppiä ja paranemisia, onneksi sulla on maailman paras sinivalkoinen tsemppari tukena! :)

    VastaaPoista