tiistai 29. syyskuuta 2015

Astutaan ylös kuopasta

Harvinainen hakumasennus iski 14.9. pelastushakukokeen jälkeen, kun hommat ei ottaneet sujuakseen. Puoli vuotta ollaan hinkattu (jep, liikaa...) ilmaisua ja maalimiehen jättäminen tuli ongelmaksi kuukausi ennen koetta. Korjaamiseen ei ollut aikaa, joten kokeeseen oli mentävä toivomaan parasta.

Koealue oli pitkän pisaran muotoinen, reilu 1,5ha alue. Alueeseen kuului kaikenlaista maastoa märästä suosta kallioihin. Seuraamisosio ei mennyt kovinkaan hyvin, jouduin välillä muistuttelemaan Osmolle, että nyt ollaan yhdessä eikä metsään ole kiire. Paikallamakuussa nousi kerran istumaan mutta kehotuksesta makasi paikallaan lopun aikaa.

Etsintäsuunnitelmaksi päätin lähteä vasemman kautta nojaamaan rajaan. Kävelisin koko alueen ympäri ja sitten halkaisisin. Osmo lähti liikkeelle hyvin mutta oli jo aluksi kovin läähättäväinen. Ensimmäinen maalimies löytyi kun oltiin kävelty yli puolet alueesta. Osmo haukahti muutaman kerran ja ehdin jo varmistaa ilmaisun kun se jätti maalimiehen ja samoili omiaan muutaman metrin päässä. Hetken aikaa odoteltiin kunnes Osmo meni takaisin maalimiehelle haukkumaan.

Testaaja päätti antaa meidän jatkaa koetta ja lähdettiin katsastamaan alue lähempänä lähtöpaikkaa. Osmo oli jo kovin hitaalla päällä eikä nenäkään ollut auki. Lähdettiin halkaisemaan alue ja löydettiin toinen maalimies alueen keskeltä. Tälle Osmo ilmaisi paremmin, ei jättänyt, mutta ei siltikään haukkunut hyvin. Jatkettiin halkaisua ja ennen kolmannen löytymistä loppui aika kesken. Koe siis hylättiin.

Motivaatio mennä treeneihin on ollut nollassa ja ollaan Osmon kanssa oltu tauolla muutama viikko. Samoja ongelmia ollaan paikkailtu jo puoli vuotta ja siltikään ei oltu valmiita hyväksyttyyn tulokseen...

Yksi syy huonoon ilmaisuun löytyi kuitenkin hierojalta, kun olen huomannut Osmon selän olevan jumissa. Hieroja totesi Osmon kallon olevan eri tasossa (merkillistä) ja selän tosiaan olevan jumissa. Hieronnan jälkeisenä päivänä kotona olikin jo ihan eri koira.
Meillä on Osmon kanssa ollut seuraa jo monta viikkoa. Su-la (13.-19.9.) kyläilemässä oli Friida ja sen jälkeen  la-ma (19.-28.9.) kylässä oli Tryffel.



Tänään kävin koko lauman kanssa lenkillä Sipoon lomailevalla pellolla ja otin pitkästä aikaa kameran mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti