torstai 10. syyskuuta 2015

Syksy tuli

Syksy tuli ja arki alkoi. Meillä arki muuttui kaksvuorotyöstä opiskeluun ja Osmolla onkin ollut suhteellisen tylsää. Opiskelujen alkaessa on aina ohjelmassa yhtä jos toista juhlaa ja Osmo on ollut aika monta iltaa yksin kotona. Sen sijaan se on kuitenkin päässyt mukaan kenttäopintoihin mm. karttatiedon kurssille. Eilen suunnistettiin kolme tuntia metsässä ja Osmo oli mukana.

Elokuun lopussa kaverini koira Feith oli hoidossa puolitoista viikkoa. Arki oli Osmolle yhtä juhlaa kun oli kotona leikkikaveri. Lenkilläkin pääsi juoksemaan koirakaverin kanssa. Koti tuntui tyhjältä Feithin lähdettyä takaisin kotiin mutta samalla saatiin Osmon kanssa vähän hengähtää ja rauhoittua eri tavalla. 



Muutama viikko sitten käytiin vanhempieni ja kaikkien koirien kanssa Raaseporin linnanraunioilla. Koirille, jotka kaikki ovat käyneet raunioilla treenaamassa, oli suhteellisen helppoa liikkua linnassa, enemmän haastetta aiheutti niin suuri lauma pienissä jyrkissä rappusissa kun kaikki halusivat kulkea ensimmäisenä. 

Treenirintamalla ollaan oltu suhteellisen hiljaisia. Tokoa ollaan treenattu ehkä kahdesti, kerran raahauduin oikein treenikassi olalla läheiselle nurmikentälle missä treenattiin ohjattua noutoa, merkkiä ja liikkeestä pysähtymisiä. Hakua ollaan treenattu lähes viikoittain, muutama viikko taaksepäin otettiin vähän pidempi treeni pidemmillä etäisyyksillä. Osmo vähän hämmentyi ja löydettyään maalimiehen se juoksi etsimään mua ennen kuin palasi maalimiehelle haukkumaan. 

Viime viikonloppu vietettiin Kuopion Syvänniemessä valjakkourheiluleirillä. Lähdettiin Tanjan ja Boltin kanssa perjantaina iltapäivällä ja oltiin perillä illalla. Paikka oli oikein kiva, tosin vanhaan navettaan, missä nukuimme betonilattialla, ei saanut ottaa koiria joten Osmokin joutui ensimmäistä kertaa nukkumaan autossa. Suurempi hätä oli luultavasti omistajalla, joka yön mittaan pohti miten pieni murunen yksin autossa pärjää. 


Lauantaiaamu aloitettiin kuudelta lenkityksellä ja juotolla. Seitsemältä oli koirien treenit. Osmon kanssa mentiin 1,8km lenkki kertaalleen kickbikella reippaaseen vauhtiin. Ohitettiin monta koirakkoa oikein näppärästi ja tultiin mukavalla vauhdilla maaliin. Lounaan jälkeen kuunneltiin Samuli Nissisen luentoa ja iltapäivällä harjoiteltiin juoksutekniikkaa ilman koiria Kaitsun (Kainpo) opeissa. 

Sunnuntai alkoi samanlaisesti, seitsemältä treenattiin koirat. Tällä kertaa mentiin Osmon kanssa pyörällä kaksi kierrosta, pieni tauko kierrosten välissä. Vauhti oli paljon eilistä hitaampi, tarkoituksella. Räjähtävän voiman sijaan teemana oli matka ja kestävyys. Iltapäivällä suurin osa leiriläisistä treenasi potkutekniikkaa Kaitsun kanssa mutta koska kickareita ei ollut tarpeeksi meidän jo osaavien piti keksiä muuta tekemistä. Itse olin niin uupunut, että päätin ottaa päikkärit. Potkutekniikan jälkeen pidettiin loppukokous leirin kulusta ja lähdettiin ajamaan kotia kohti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti