keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Ahkeraa jäljestystä

Jostain syystä toko ja haku ovat jääneet tauolle ja olen Osmon kanssa ennemmin lähtenyt jäljelle. Meillä on perjantaista asti ollut hoidossa pieni musta, Nelson, joten vauhtia on piisannut. Lisäksi Wilkku ja Tuuli olivat Quattron ja Kaapon kanssa kylässä perjantaista sunnuntaihin.

Osmon jäljillä ollaan lähinnä treenattu esineiden merkkaamista. Olen käyttänyt ihan sattumalta valitsemia esineitä ja kahta vanhaa nuuskapurkkia täytettyinä nakeilla. Ajattelin aluksi, että Osmo menisi maahan esineen eteen, mutta taisin viimekerralla vaihtaa merkkaamisen esineen tuomiseen. Ensimmäisellä jäljellä esineen edessä Osmo otti sen suuhun, mutta käskin maahan. Siitä tuli mieleen, että ehkä tuominen kuitenkin on Osmolle luontevampaa.

Tein myös Nelsonille luultavasti sen elämän ensimmäisen nakkijäljen. Aliarvioin ehkä pojun työskentelyinnon ja laitoin liikaa nakkeja jäljelle. Ei tosiaan mikään turha koira tämä, kunhan sen kanssa enemmän tekisi ja touhuaisi.

Olen jo jonkin aikaa harmitellut, etten oikein oikealla kameralla saa kuvattua. Automaattitarkennuksessa on vikaa ja se tarkentaa milloin mihinkin - jos tarkentaa ollenkaan. Kuvaaminen on jonkin verran hermoja raastavaa joten kamera on pysynyt telakalla jo jonkin aikaa. Kännykässä on onneksi ihan ok-laatuinen kamera, joten sillä sitten :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti