tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulu tuli, joulu meni

Voi tätä joulun aikaa... Kaikilla on kiire ja stressi, ruokaa ostetaan ylenmäärin ja syöminenkin karkaa käsistä. Me ollaan Osmon kanssa kuitenkin otettu rennosti, se satutti leikkiessä selkänsä ja ollaan oltu rauhallisella liikunnalla jo kaksi viikkoa. Käytiin Eläinlääkäri Evidensiassa tarkistamassa, ettei mistään vakavammasta ole kysymys, sielä selkä röntgattiin ja koko koira tunnusteltiin läpi. Mitään ei löytynyt joten selkälihaksen venähtäminen on siis ollut syynä Osmon ikävään oloon.


Osmo on siis ollut levossa jo jonkin aikaa ja se alkaakin olemaan tylsistynyt kotikoiran elämään. Jonkin aikaa on koiramaailmassa ollut tapetilla tämä uusi nosework-harrastus ja ajattelin, että tähän hetkeen se kuulostaa aika täydelliseltä aktivoimiselta sairaslomakoiralle. Hajuksi valikoitui neilikka kun en parempaa keksinyt - mutta mitähän väliä sillä on, kunhan haisee.

Osmo oppi nenänkäytön suhteellisen nopeasti. Se on sen verran nopea käännöksistään, että oppi ensin vain tökkimään purkkia ja päätinkin lisätä muutaman purkin lisää, jotta se oikeasti joutuisi haistelemaan. Nyt alkaa jo haistelukin sujua ja pitäisi miettiä miten tästä eteenpäin.

Valtsun, Tryffelin ja Friidan kohdalla helppoa oli niiden rauhallisuus. Valtsu oppi jutun todella nopeasti ja Tryffel ja Friida aika nopeasti perässä. Niiden kohdalla täytyy vaan muistaa, ettei voi ottaa yhtä monta toistoa peräjälkeen. Hauskaa tehdä tällaista, mihin kaikki koirat pystyvät - jopa Valtsu, jolla on tassu kipeä.


Joulu vietettiin siis Vantaalla perheen kanssa ja mukana oli tietysti myös kaikki neljä koiraa. Nyt ollaan taas takaisin Tammisaaressa ja pari viikkoa lomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti