maanantai 13. maaliskuuta 2017

Haku- ja jälkitreenit

Perjantaina oli taas Osmon hakutreenit. Meillä oli uusia kokelaita mukana ja Osmo sai toimia haukkuilmaisun esittäjänä. Otettiin siis kaksi näkölähtöä, jotta uudet näkisivät miten homma toimii ja miltä näyttää kun koira ilmaisee. Osmo toki kuumu aikalailla näkölähdöstä ja aloitti haukkumisen jo reilusti ajoissa. Haukkukin oli vähän turhan innokasta mutta näinhän siinä käy kun valmiiksi innokasta koiraa hetsataan.

Omalla vuorolla oikeissa treeneissä otettiin neljä maalimiestä. Yksi oli ulkohuussissa ovi kiinni, toinen pukukopin sisällä istumassa penkillä jalat ylhäällä, kolmas syvässä ojassa ja neljäs avohakkuualueella.

Osmo löysi ensiksi huussin, mikä oli vähän killerinä heti alussa. Se haukkui ulkopuolella niinkuin pitikin, avasin oven ja odotin vielä muutamaa haukkua ennen kuin maalimies sai antaa palkan. Toisena Osmo löysi pukukopin. Se oli sellainen labyrintti ja Osmo ei keksinyt sisäänmenoa vaan jäi haukkumaan ulkopuolelle. Autoin vähän kyselemällä Osmolta missäs se olisi, Osmo löysi kolon ja haukkui maalimiehellä.

Kolmantena löytyi avohakkuulla ollut, se löytyi helposti ja haukku oli hyvä. Viimeisenä ojassa oleva maalimies, mikä osottautui aika vaikeaksi. Haju ei juurikaan liikkunut ojasta ja pyörittiinkin siinä jonkin aikaa, ennenkuin Osmo sai hajun vastakkaiselta puolelta ojaa.

Jälkeä treenattiin sunnuntaina Inkoon taajamassa. Osmolle tehtiin n. 500m pitkä jälki ja siinä runsaasti esineitä. Meillä on myös ollut Nelson hoidossa perjantaista asti ja tein sille pienen nakkijäljen.


Tällä kertaa treeni oli molemmille liian vaikea. Nelsonin jäljelle laitoin nakkeja liian harvakseen eikä se oikein saanut jutun jujusta kiinni. Sen kanssa onkin jäljestetty vain kerran aiemmin ja se oli metsässä.


Osmon jäljen yli ristiin ja poikki käveli vähän väliä ihmisiä ja jälkiä oli paljon. Osmo ei oikein löytänyt oikeaa hajua. Oikea moodi sillä oli päällä mutta kokemattomuus näkyi epävarmuutena ja seilailuna. Ilmaisujakaan se ei juurikaan tehnyt, eihän se meinannut esineitä löytääkään. Ei tehty jälkeä loppuun vaan lopetettiin puoliväliin jokseenkin hyvään esineilmaisuun.


Mulla oli mukana myös GoPro kamera, mikä kuvasi jokaisen suorituksen ohjaajan omasta näkökulmasta. Treenit meni kuitenkin sen verran metsään, etten viiden minuutin sähellystä jaksa tänne ladata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti