tiistai 21. maaliskuuta 2017

Perjantain hakutreenit

Perjantain hakutreeneissä otettiin Osmolle vain kaksi maalimiestä. Tehtiin vähän kokeisiin valmistava treeni, alue oli tiheää, nuorta kuusimetsää ja siihen kuului riistan ruokintapaikka. Tehtiin pieni paikallaolo samalla, kuin maalimiehet vietiin metsään.

Ensimmäistä maalimiestä lähdettiin etsimään tiheiköstä. Tuuliapua ei saanut juuri ollenkaan ja paikka oli tosi vaikeakulkuista. Huomattiin, että Osmo ei irronnut yhtään niin kauas tiheikössä kuin tavallisessa, aukeammassa metsässä. Oma suuntavaisto heitti hieman ja jouduttiin pyytämään maalimieheltä pientä ääniapua, jotta osattiin suunnistaa edes vähän lähemmäs. Lopulta Osmo sai hajun ja lähti ilmaisemaan.

Seuraavaa lähdettiin etsimään tiheikön reunalle ruokintapaikalle, tosin Osmo oli sitä mieltä, että tiheikössä se seuraavakin varmasti on. Ohjasin kuitenkin Osmon aakeammalle alueelle ja lähdin kiertämään ruokintapaikan alla pressun sisällä olevaa maalimiestä hieman kauempaa. Osmo sai hajun hyvin ja ilmaisi, yritti etsiä parasta paikkaa ja kiersi maalimiestä.

Sunnuntaina olin etsintäkoulutuksessa hakuryhmän kautta. Opittiin paljon uutta etsintäsuunnitelman tekemisestä ja muutenkin hakutreeneistä. Paljon hyviä uusia oppeja sieltä sai ja nyt odotetaankin innolla seuraavia treenejä, niin voi hyödyntää opittuja asioita käytännössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti