keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Pelastuskoiraliiton haun peruskoe

Osmon kanssa osallistuttiin lauantaina UPK'n järjestämään hakukokeeseen. Osmon kanssa käytiin peruskoe jo kertaalleen puolitoista vuotta sitten mutta silloin tulos oli hylätty. Tällä kertaa osattiin paremmin ja tulos oli hyväksytty.

Keli oli koepäivänä mikä ihmeellisin. Välillä paistoi aurinko ja oli lämmintä, välillä tuli rakeita, välillä vettä, välillä räntää jne. Tuulta ei ollut välillä ollenkaan ja välillä pieniä puuskan tapaisia tuulahduksia. Hieman tuntui siis haastavalta ja jännittävältä lähteä alueelle.

Alue oli, niinkuin perusradan kuuluu olla, 1,5ha. Alueella oli tiheää nuorta kuusikkoa mutta myös aukeita paikkoja ja vesakkoa. Ensimmäinen maalimies löytyi ensimmäisen sivun lopusta risukasan alta. Osmo tutki jonkin aikaa, voiko maalimies tosiaan olla tässä. Ilmaisu oli kuitenkin hyvä.

Jatkettiin alueen takareunaa ja toisessa päädyssä päätin lähteä halkaisemaan aluetta. Osmo eteni hyvin ja pyysin sitä muutamaan kertaan tarkistamaan tiheän kuusikon. Toinen maalimies löytyi yhden kuusen oksien sisältä. Sitäkin Osmo hetken mietti mutta haukkui kuitenkin hyvin.

Koeaikaa on kokonaisuudessa 20 minuuttia, meille riitti tällä kertaa 11 minuuttia. Paljon kokemusta ollaan saatu näiden kahden kokeen välissä ja sen huomasi. Osasin itsekin paljon paremmin liikkua alueella ja tarkistaa tuulen. Mun tarvitsee vaan oppia luottamaan Osmoon. Nyt jatketaan treenailuja ja katsotaan, missä vaiheessa uskalletaan lähteä loppukokeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti