maanantai 24. heinäkuuta 2017

Jälkikoulutusviikonloppu

Edellisviikonloppuna osallistuttiin Osmon kanssa pelastuskoiraryhmän järjestämään jälkikoulutusviikonloppuun. Kouluttajana toimi John Wedde, joka on Suomen Pelastuskoiraliiton puheenjohtaja.

Viikonloppua ennen saatiin tehtäväksi vastata erinäisiin kysymyksiin niin pelastuskoiran työstä, jäljestämisestä kuin ohjaajan toiminnastakin. Viikonloppu alkoi puolen päivän mittaisella luennolla missä ensin saatiin kuulla yleisesti jäljestämisestä ja lopuksi keskusteltiin kunkin koirakon vastauksista.

Mulla itselläni on parannettavaa, mun pitää nimittäin oppia luottamaan koiraan. Osmolle päätettiin tehdä aluksi haahuilujälki missä oli 3 lelua ja sen jälkeen helppo jälki avonaisessa maastossa ilman kikkailuja.

Haahuilujäljellä Osmo ei ihan herännyt tehtävänannon toivomalla tavalla, se löysi leluista vain viimeisen. Varsinainen älki oli n. 4 tuntia vanha ja esineitä 5. Lähdettiin janalta työskentelemään ja Osmo löysi kyllä jäljen mutta jäljesti vähän matkaa ja hukkasi sen. Aktiivisesti etsi kyllä aina sen takaisin ja jatkoi työskentelyä hukkaamisesta huolimatta. Löydettiin ensimmäinen esine millä ilmaisu oli lähes täydellinen. Päätettiin lopettaa harjoitus siihen, sillä opittiinhan aikaisemmin luennolla, että pitää oppia lopettamaan hyvään suoritukseen varsinkin, jos jatkuva suoritus ei välttämättä ole sen parempi kuin mitä siihen mennessä oli.

Kuva: Sari Herrala
Päivästä tuli pitkä, sillä suunniteltu kesto oli n. 8 tuntia mutta todellisuudessa päivä venyi 13 tuntiseksi.

Seuraava päivä oltiin pelkästään metsässä. Osmolle tehtiin taas helpohko jälki jokseenkin avonaiseen ja helppoon maastoon. Tällä kertaa ensimmäinen esine oli lähempänä, n. 50 metriä janalta ja jäljellä oli kokonaisuudessaan vain kaksi esinettä ja pituutta 150m. Haahuilujälki oli tällä kertaa vain polulta metsään heitetty lelu minkä etsimisen Osmo tajusi nopeasti.


Koulutusviikonloppu oli todella antoisa. Siellä sai seurata treenikavereiden jäljestystä ja sai paljon uutta tietoa jälkiharrastuksesta.

Nyt Osmo on n. 2 ja puoli viikkoa vanhempieni luona sekä Vantaalla. että mökillä kun itsellä on pari reissua tulossa. Sen jälkeen päästäänkin sitten jatkamaan harjoittelua treenikavereiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti