maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kesäkausi alkaa!

Muutaman viikon päästä alkaa ns. normaali treeniarki. Rauniotreenit jatkuvat huomenna, agilityn ulkokausi alkaa ensi viikolla, keskiviikkona alkaa tokokurssi ja muutaman viikon päästä toinen. Osmon viikkoaikataulu näyttää siis kesällä tältä:
Ma vapaa
Ti raunio/tottis vuoroviikoin
Ke toko klo 17:30-18:30 (5krt alkaen 30.4.), agility 19:30-21:30 (Tryffel tuuraa jos toko oli rankkaa)
To toko 11-12
Pe, la ja su satunnaisesti hakua

Minulla on lisäksi agilityn koulutusta ke ja to 18-19:30. Keskiviikko tulee ensimmäisen kuukauden ajan olemaan aika täysi, alkeet jäävät Oonan koulutettaviksi kun itse ajelen ja vaihtelen koiraa.

Koirien kanssa käytiin jo ensimmäistä kertaa sulan aikaan firanlähteillä. Osmo ja Valtsu kävivätkin dippaantumassa lämpimässä kevässäässä.


Osmolle leikattiin muutama päivä sitten kesäturkki. Jossain vaiheessa olis kiva ajella masukarvat koneella siistimmäksi jos joltain kaverilta saisi lainaan. Harmaita selän päällä olevia karvoja tuskin koskaan ajelen, ne suojaavat niin hyvin auringolta, etten halua riskeerata ihon kuntoa.


Muutama kerta ollaan käyty Ojangossa vetämässä pikkutreenit. Osmon kanssa keppejä, puomin kontaktia ja keinua. Puomin kontakti alkaa olla nopeampi ja tarkempi, vaatii tosin paljon vielä toistoja. Keinua ei enää epäröi niin paljon kuin ennen. Tryffelin kanssa ollaan treenattu keppejä ja keinua, keinu oli aluksi jännittävä mutta T rentoutui nopeasti ja saatiin suoritus toimimaan. Kepit paranee kerta kerralta.

Tänään käytiin Keski-uudellamaalla rokotuksissa. Osmo on vähän lihonut ja painaa huikeat 24 kiloa. Valtsu sen sijaan on laihtunut ja painaa enää 50 kiloa. Täytyy siis hiukka pienentää Osmon annosta ja lisätä Valtsun annosta. Helmikuusta asti on Osmolle ja Valtsulle annettu myös Olavin osuus ruuasta, raakaruokinnassa kun paketit on aina saman kokoisia oli koiria kuinka monta tahansa. Kestää tässä vielä jonkin aikaa ennen kuin saadaan ruokinta tasoitettua vain kahdelle koiralle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti