tiistai 17. tammikuuta 2017

Ainiin, nyt on vuosi 2017

Muiden blogipostauksia lueskellessa tuli mieleen, että voisin itsekin tehdä katsauksen viimevuoden tavoitteisiin ja kasailla uusia tälle vuodelle. Vuonna 2016 ei ehditty kovinkaan paljon treenailla eikä käyty yksissäkään kisoissa. Aika hankalaa on välillä yhdistää täyspäiväinen opiskelu, työ ja koiraharrastukset ja tällä hetkellä arjessa pärjääminen on etusijalla. Opiskelua on onneksi jäljellä reilu vuosi ja sen jälkeen pitäisi helpottaa.

Vuoden 2016 tavoitteet olivat:
- Pelastushakukokeeseen ja peruskokeesta hyväksytty tulos
- Koirahiihdossa startti
- DB1 tai DS1 muutama startti
- VOI1 tai edes treenillä lähes valmiiksi

Näistä tavoitteista yksikään ei toteutunut. Pelastuspuolella olin melkein ilmoittautumassa kokeeseen mutten muista miksi se sitten jäi. Treenikertoja ei kertynyt hirmuisesti ja ehkä siksi kokeeseen meneminen tuntui epävarmalta.

Vetolajit jäivät kun Osmon kanssa loppukesästä kävin treenaamassa ja muutaman kilometrin jälkeen Osmo ontui toista etujalkaansa. Luultavasti vain siksi, kun sen anturat oli niin huonot (kuivat ja halkeilevat ja pohja oli hiekka/sora yhdistelmää) mutta säikähdin siitä sen verran, ettei olla sittemmin treenattu.

Tokoa ollaan treenattu todella vähän, kaukoja vähän jumppailtu kotona ja vähän perusasentoa. Musta tuntuukin, että sinä aikana kun Tammisaaressa asutaan ei saada tokossa itseämme koekuntoon. Täällä ei ole osaavaa ja kisaavaa treeniseuraa, joten omakin motivaatio on kadonnut. Suunnitelmissa on kuitenkin muuttaa jossain vaiheessa lähemmäs pääkaupunkiseutua ja sieltähän löytyy paljon seuroja ja vanhoja tuttuja treenikavereita.

Tavoitteet vuodelle 2017 voisivat näyttää vaikkapa tältä:
- Osmon selkä kuntoon
- Kuntoutus takaisin tavalliseen arkeen
- Aktiivisempi treenaaminen
- Mahdollisesti pelastushakukokeeseen

Ensisijainen tavoite on tietysti koiran hyvinvointi. Tosi kurjaa, kun toinen on kipeenä ja vaikka siltä energiaa löytyisikin ei sitä voi käyttää juuri mihinkään ilman, että hetken päästä on taas kipeänä. Eilen Osmo pääsi taas laserterapiaan ja tuntui kyllä auttavan, sillä Osmo oli todella energinen ja iloinen sen jälkeen. Toivottavasti saadaan pian selkä kuntoon ja päästään elämään tavallista elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti